De drie genomineerden voor de ASP-Scriptieprijs 2025 zijn bekend. Uit de ontvangen inzendingen werd een top drie samengesteld.
De drie genomineerden voor de ASP-Scriptieprijs 2025 zijn bekend. Uit de ontvangen inzendingen werd een top drie samengesteld.
Na het drukbezochte jubileumcongres is besloten jaarlijks een ASP Congres te organiseren, waarin het slachtoffer centraal staat. Dit jaar is het thema "Wat wil het slachtoffer: Empathie of AI?".
Wij nodigen u van harte uit voor het ASP Congres:
op 6 juni 2025 in Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist.
Tijdens een extra algemene ledenvergadering van de ASP heeft Anne-Marie Wolf afscheid genomen als bestuurslid van de ASP. Na bijna tien jaar van toewijding en inzet maakt zij ruimte voor een nieuw gezicht: Babette de Graaff-Bosch, die met veel enthousiasme haar plek in het bestuur inneemt.
De Belastingdienst heeft onlangs, in reactie op een WOO-verzoek dat door de ASP (Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade) is ingediend, een aantal documenten vrijgegeven.
Op 3 september jl. zond staatssecretaris Struycken het WODC-onderzoek ‘De belangenbehartiger bij letselschade’ naar de Tweede Kamer. Aanleiding voor dit onderzoek was een motie waarin het kabinet werd opgeroepen om onderzoek te doen naar de kwalijke praktijken in de ongereguleerde praktijk van letselschadebehandelaars.
Tijdens het ASP congres op 7 juni 2024 werd de winnaar van de ASP-Scriptieprijs 2024 bekend gemaakt. Deze prijs, die sinds 2016 jaarlijks wordt uitgereikt (tot dit jaar door de Stichting Beer Impuls), is een scriptieprijs voor masterstudenten. Het doel van deze prijs is het constructief bijdragen aan de ontwikkeling van jong talent op het gebied van rechtshulp aan slachtoffers van personenschade.
Sinds 2016 werd door de Stichting Beer Impuls jaarlijks een scriptieprijs voor masterstudenten uitgereikt. Vanaf 2024 neemt de Vereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) de organisatie van deze scriptieprijs over.
Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken en belangenbehartigers met onvoldoende kennis van zaken. Alleen gereguleerde organisaties zouden slachtoffers moeten kunnen begeleiden. Dat stellen twaalf organisaties die allen werkzaam zijn in de letselschade-sector in een gezamenlijk manifest.
De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) nam kennis van het nieuws dat het aantal “malafide letselschadebureaus” zou zijn toegenomen. Zowel het Algemeen Dagblad als de NOS berichten dat "de branche” er nu voorstander van is om van ‘Letselschaderegelaar een beschermd beroep te maken. Ook wordt het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) genoemd als een kwaliteitskeurmerk.
Het drukbezochte jubileumcongres bleek vorig jaar een doorslaand succes en smaakte naar meer. Daarom is besloten jaarlijks een ASP-congres te organiseren, waarin het slachtoffer centraal staat. Dit jaar is het thema "Het gezin: kind van de rekening?".
Wij nodigen u van harte uit voor het
op vrijdag 7 juni 2024 in Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist.
U kunt zich aanmelden. Daarnaast zijn er ook plaatsen beschikbaar voor studenten. Zij kunnen tegen zeer gereduceerd tarief deelnemen.
Op 14 september 2023 vindt er een commissievergadering plaats van de commissie Justitie en Veiligheid. Tijdens dit overleg gaat de commissie in overleg met nabestaanden, afgevaardigden uit onderzoek en wetenschap en enkele relevante betrokken organisaties over de positie van (half)broers en (half)zussen in de Wet Affectieschade. Vooruitlopend op dit overleg heeft de ASP de commissie bericht voorstander te zijn van uitbreiding van de kring van gerechtigden naar broers en zussen.
De ASP bestaat inmiddels 25 jaar. In die tijd is er een hoop veranderd in de personenschaderegeling. De ASP plaatst het slachtoffer centraal. Hoe kunnen wij het de komende 25 jaar nog beter doen?
Wij nodigen u van harte uit voor het
Jubileumcongres ASP “25 jaar het slachtoffer centraal”
op vrijdag 17 maart 2023 in Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist.
U kunt zich vanaf heden aanmelden!
Om hun leven na een ongeval voort te kunnen zetten, kan een letselschadeslachtoffer hulp in huis nodig hebben, of een aangepast huis. Dat kan geregeld worden via een vergoeding van de aansprakelijkheidsverzekeraar of via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om het slachtoffer adequaat te helpen, heeft het Verbond van Verzekeraars samen met de vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) afgesproken om in overleg met het slachtoffer te bepalen wat de meest optimale en efficiënte oplossing is.
Enige tijd geleden heeft Slachtofferhulp Nederland haar verwijzingsbeleid gewijzigd. Vanaf dat moment verwees Slachtofferhulp Nederland slachtoffers/nabestaanden uitsluitend naar (belangenbehartigers aangesloten bij) het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL).
Na overleg tussen de besturen van de LSA, ASP Advocaten en Slachtofferhulp Nederland heeft Slachtofferhulp Nederland besloten om vanaf 1 oktober 2022 slachtoffers/nabestaanden niet alleen te verwijzen naar deelnemers aan het NKL, maar ook naar advocaten aangesloten bij de LSA en ASP Advocaten.
Met droefheid heeft ASP kennis genomen van het overlijden van Josée van de Laar op 2 september 2022.