• darkblurbg
    Advocatenkantoor
    Hendriks van Vugt

Verslagenheid onder nabestaanden van patiënten Nijmeegse oncoloog

Onlangs sprak het gerechtshof uit dat er geen bewijs is van medische missers of disfunctioneren in de zaak tegen een Nijmeegse oncoloog. Volgens het hof heeft het ziekenhuis waar de arts reeds zeven jaar werkte, haar onvoldoende de kans gegeven om haar werk te verbeteren.

 

Preventie beroepsziekten door gevaarlijke stoffen kan gerichter

Volgens wetenschappers Anjoeka Pronk (TNO) en Roel Vermeulen (Universiteit Utrecht) kan de preventie van beroepsziekten die te herleiden zijn aan blootstelling aan gevaarlijke stoffen veel gerichter. Niet iedereen die aan een stof wordt blootgesteld wordt namelijk ziek. De mensen die ziek worden, worden dat bovendien niet op hetzelfde moment.

’Meer zwaar letsel door elektrisch rijden’

Steeds meer mensen schaffen een elektrische auto aan. Volgens onderzoekbureaus Trend-Rx en Automotive Insiders stijgt door deze toename ook het aantal verkeersongevallen met zwaar letsel.

Zorgplicht werkgever: ook op thuiswerken van toepassing

Door de coronacrisis werken veel mensen thuis. Ook als het om thuiswerken gaat hebben werkgevers een zorgplicht. Op grond van artikel 7:658 BW is de werkgever verantwoordelijk voor een veilige werkplek voor zijn werknemers.

Meer juridische bescherming voor zorgpersoneel

Hoogleraren Arbeidsrecht in Leiden Barend Barentsen en Stefan Sagel melden in NRC Handelsblad dat zorgpersoneel betere rechtsbescherming moet krijgen. Inmiddels zijn er zeker negen zorgmedewerkers aan Covid-19 overleden, honderden met het virus opgenomen en duizenden besmet. Wanneer zorgpersoneel besmet raakt, is het onzeker of schade wordt vergoed.

Bayer verzet zich tegen klachten over onkruidverdelger Roundup

Bayer – de chemieproducent van de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup – blijft bij het standpunt dat glyfosaat veilig is. Glyfosaat is het hoofdbestanddeel van de veelbesproken onkruidbestrijder.

Betere hulp voor politiemedewerkers met PTSS

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en de korpsleiding van de politie hebben vastgesteld dat de ondersteuning van politiemedewerkers die tijdens hun werk letsel oplopen, moet verbeteren. Ook moet de afhandeling van letselschadezaken sneller plaatsvinden. Op deze manier wordt de druk op de politiemedewerkers verminderd. Re-integratie bij de politie blijft daarbij het uitgangspunt.

Verzekeraar moet deel schadevergoeding betalen na verkeersongeval

De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft besloten dat verzekeraar Allianz Benelux een voorschot op een schadevergoeding moet betalen aan een garagehouder. Het bedrag van € 15.000 moet een deel van de financiële schade dekken die de garagehouder na een aanrijding ondervindt.