Advocatenkantoor Hendriks van Vugt is per 1 februari 2021 verhuisd van de Lichtenauerlaan naar de Fascinatio Boulevard.

  • darkblurbg
    Advocatenkantoor
    Hendriks van Vugt

Bescherm letselschadeslachtoffers tegen malafide praktijken

Letselschadeslachtoffers moeten beschermd worden tegen malafide praktijken en belangenbehartigers met onvoldoende kennis van zaken. Alleen gereguleerde organisaties zouden slachtoffers moeten kunnen begeleiden. Dat stellen twaalf organisaties die allen werkzaam zijn in de letselschade-sector in een gezamenlijk manifest.

Aantal malafide letselschadebureaus toegenomen

De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) nam kennis van het nieuws dat het aantal “malafide letselschadebureaus” zou zijn toegenomen. Zowel het Algemeen Dagblad als de NOS berichten dat "de branche” er nu voorstander van is om van ‘Letselschaderegelaar een beschermd beroep te maken. Ook wordt het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) genoemd als een kwaliteitskeurmerk.

ASP-congres "Het gezin: kind van de rekening?"

Logo congres

Het drukbezochte jubileumcongres bleek vorig jaar een doorslaand succes en smaakte naar meer. Daarom is besloten jaarlijks een ASP-congres te organiseren, waarin het slachtoffer centraal staat. Dit jaar is het thema  Dit jaar is het thema "Het gezin: kind van de rekening?". 

Wij nodigen u van harte uit voor het

ASP-congres "Het gezin: kind van de rekening?"


op vrijdag 7 juni 2024 in Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist.

U kunt zich reeds aanmelden. Daarnaast zijn er ook plaatsen beschikbaar voor studenten. Zij kunnen tegen zeer gereduceerd tarief deelnemen.

ASP bepleit affectieschadevergoeding voor broers en zussen

Op 14 september 2023 vindt er een commissievergadering plaats van de commissie Justitie en Veiligheid. Tijdens dit overleg gaat de commissie in overleg met nabestaanden, afgevaardigden uit onderzoek en wetenschap en enkele relevante betrokken organisaties over de positie van (half)broers en (half)zussen in de Wet Affectieschade.  Vooruitlopend op dit overleg heeft de ASP de commissie bericht voorstander te zijn van uitbreiding van de kring van gerechtigden naar broers en zussen.

Jubileumcongres ASP “25 jaar het slachtoffer centraal”

""Logo congres

De ASP bestaat inmiddels 25 jaar. In die tijd is er een hoop veranderd in de personenschaderegeling. De ASP plaatst het slachtoffer centraal. Hoe kunnen wij het de komende 25 jaar nog beter doen?

Wij nodigen u van harte uit voor het

Jubileumcongres ASP “25 jaar het slachtoffer centraal”

op vrijdag 17 maart 2023 in Congrescentrum Antropia, Driebergen-Zeist.

U kunt zich vanaf heden aanmelden!

Werkafspraken helpen letselschadeslachtoffer snel aan juiste voorzieningen

Om hun leven na een ongeval voort te kunnen zetten, kan een letselschadeslachtoffer hulp in huis nodig hebben, of een aangepast huis. Dat kan geregeld worden via een vergoeding van de aansprakelijkheidsverzekeraar of via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om het slachtoffer adequaat te helpen, heeft het Verbond van Verzekeraars samen met de vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP) afgesproken om in overleg met het slachtoffer te bepalen wat de meest optimale en efficiënte oplossing is.

SHN verwijst vanaf 1 oktober 2022 weer naar ASP-leden

Enige tijd geleden heeft Slachtofferhulp Nederland haar verwijzingsbeleid gewijzigd. Vanaf dat moment verwees Slachtofferhulp Nederland slachtoffers/nabestaanden uitsluitend naar (belangenbehartigers aangesloten bij) het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL).

Na overleg tussen de besturen van de LSA, ASP Advocaten en Slachtofferhulp Nederland heeft Slachtofferhulp Nederland besloten om vanaf 1 oktober 2022 slachtoffers/nabestaanden niet alleen te verwijzen naar deelnemers aan het NKL, maar ook naar advocaten aangesloten bij de LSA en ASP Advocaten.

Josée van de Laar (1952-2022)

Met droefheid heeft ASP kennis genomen van het overlijden van Josée van de Laar op 2 september 2022.

Letselschadevergoeding aan agent met PTSS netto uitgekeerd

Een voormalig politieagent die door zijn werk een posttraumatische stressstoornis (PTSS) opliep, kreeg in 2016 schadevergoeding van € 315.363 netto toegekend wegens verlies van arbeidsvermogen. De vergoeding werd begin 2017 aan de man uitgekeerd.

Duizenden mensen raken jaarlijks gewond tijdens werk

Van het klem komen zitten in een machine tot het oplopen van een beroepsziekte. Ieder jaar overlijden er in Nederland 4.100 mensen ten gevolge van het werk of op het werk. Zo’n 3.000 mensen daarvan komen om door blootstelling aan kankerverwekkende stoffen.

FNV wil op korte termijn fonds voor zorgpersoneel met Long COVID

Eind februari maande de FNV minister Helder van Langdurige Zorg en Sport per brief om op korte termijn een fonds in het leven te roepen voor zorgpersoneel met langdurige COVID-19-klachten. Deze week herhaalde de vakbond de oproep.

Verzekeraar moet smartengeld betalen vanwege harde opstelling in letselzaak

Verzekeraar Allianz is door de rechtbank Den Haag berispt vanwege een twaalf jaar durende letselschadezaak. Volgens de rechtbank stelde Allianz zich hard op naar het slachtoffer. Daarop wees de rechter een smartengeldbedrag van 12.500 euro toe aan het slachtoffer. De vrouw raakte in 2009 betrokken bij een auto-ongeval waarbij ze werd aangereden door een vrachtwagen.

RIVM: Tata Steel stoot veel meer gevaarlijke stoffen uit

Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat de uitstoot van Tata Steel stukken hoger is dan uit cijfers van de multinational zelf blijkt. In opdracht van de provincie Noord-Holland deed het RIVM nieuwe metingen op plekken rondom het bedrijf. Het is nog steeds onduidelijk waar de schadelijke stoffen vandaan komen door een gebrek aan bronmetingen.