Advocatenkantoor Hendriks van Vugt is per 1 februari 2021 verhuisd van de Lichtenauerlaan naar de Fascinatio Boulevard.

  • darkblurbg
    Advocatenkantoor
    Hendriks van Vugt

Medische missers onvoldoende onderzocht

Bij het gros van de medische calamiteiten doet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) naar de oorzaak geen eigen onderzoek. In nagenoeg alle gevallen volgt de IGJ de interne rapportage van de betreffende zorginstelling. De onafhankelijke commissie beoordeelt ongeveer vier procent van de gevallen. Voor slachtoffers of nabestaanden is dit vaak onverteerbaar.

Lachgas bij zo’n 1800 verkeersongelukken gevonden

In de afgelopen jaren zijn er tientallen gewonden en doden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas werd gevonden. In totaal vonden er de afgelopen drie jaar zo’n 1800 ongelukken plaats. Het aantal verkeersincidenten liep van 2.305 in 2019 op tot 4.537 incidenten in 2020. Tot en met oktober van dit jaar zijn er inmiddels 3.518 incidenten met lachgas gemeld, zoals onveilig rijgedrag of rijden zonder rijbewijs. 

Beroepsziekte vaak niet tijdig (h)erkend

Een zieke oud-werkneemster van een Nederlandse kabelfabriek gaat in beroep tegen het vonnis van de rechtbank. Volgens de rechter is er geen duidelijk verband tussen de longziekte van de vrouw en het werken met schadelijke stoffen in de fabriek.

Dronepiloot die fietster verwondde moet letselschadevergoeding betalen

Een man die in mei 2020 een fietster verwondde met zijn drone, heeft een betalingsregeling getroffen voor het vergoeden van letselschade. De fietster werd geraakt door de drone nadat het onbemande vliegende vaartuig door een windvlaag boven het fietspad terechtkwam. De vrouw kreeg de drone vervolgens tegen haar hoofd en liep daarbij blijvend oogletsel op.

Een derde van ondernemers niet verzekerd tegen letselschade

Uit een onderzoek van de bank Knab blijkt dat niet alle ondernemers een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Zo heeft binnen de persoonlijke dienstverlening 67 procent een aansprakelijkheidsverzekering. Binnen de bouwsector is dit 81 procent.

Door medische misser had oud-voetballer maandenlang ernstige spierspasmen

Het leven van oud-voetballer Jurgen Boon veranderde in 2006 drastisch na een ongeval met een mountainbike. Boon liep daarbij een dwarslaesie op. Een medische ingreep – die de spierspasmen ten gevolge van de dwarslaesie in zijn benen zou moeten verminderen – mislukte.

Schadevergoeding na uitblijven zorg coronapatiënt

Nabestaanden van een overleden coronapatiënt krijgen 10.000 euro schadevergoeding van verzekeringsmaatschappij VvAA, doordat Spoedpost Enschede fouten maakte. De huisartsenpost stuurde geen arts naar de coronapatiënt, terwijl medische zorg op dat moment wél noodzakelijk was.

Maaltijdbezorger op e-bike vaak onvoldoende verzekerd bij letselschade

RTL Nieuws meldde onlangs dat een gedeelte van de maaltijdbezorgers in Nederland niet is verzekerd als deze op een e-bike rijdt. Bij een aanrijding kan de e-bike namelijk buiten de aansprakelijkheidsdekking van de verzekering vallen. Zowel ondernemers als verzekeraars zijn hiervan meestal niet op de hoogte. 

Zieke ex-stewardess wint rechtszaak over uitkering

Onlangs won een ex-stewardess – die naar eigen zeggen lijdt aan het aerotoxisch syndroom – een zaak over het recht op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het arbeidscontract van de vrouw werd ontbonden toen de vrouw niet meer kon werken wegens gezondheidsklachten. Maar het UWV weigerde haar een uitkering op grond van de WIA toe te kennen.

Onderzoek naar incompetente belangenbehartigers in letselschadezaken

Een trage afhandeling van letselschadezaken is voor het Verbond van Verzekeraars aanleiding om onderzoek te doen naar incompetente belangenbehartigers.. Het onderzoek richt zich op belangenbehartigers die de schaderegeling van hun cliënt frustreren door geen informatie aan te leveren bij de verzekeraar of die niet op redelijke verzoeken  reageren. Maar ook belangenbehartigers die facturen voor buitengerechtelijke kosten via de verzekeraar vergoed krijgen en daarnaast kosten in rekening brengen bij het slachtoffer. Dit is het zogenoemde dubbeldeclareren. Dat kan een bepaald bedrag zijn of zelfs een percentage van de schade-uitkering.